<

OBII-RÁJÁTSZÁS

BRONZMÉRKŐZÉS
2010.május 23.
Komárom, Sportcsarnok
Öt év után ismét győzelemmel zártuk az éve!

Fekete Ló F.E.Ajka - White Sharks "B"

8-1(1-0,4-1,3-0)   jegyzőkönyv

Most is különbusszal vágtunk neki a csatának,és szerencsére nem küdöttünk létszám gonddal. Ismét csatába állt Móricz Vili, Marton Krisztián, Gyökeres Laci...és Marton Sanyi is hazajött Ausztriából.Az M1-es történő útbeszakadás miatt Pápa-Kisbér útvonalon közelítettük meg az "erődvásost".Magunkhoz képest nagyon korán, már 12.00-kor Komáromban voltunk.Nem sokkal később megjött a White Sharks is (9 fővel).
Ahogy a rossz előérzetem súgta, a EKF MEISE csapata nem jött el,így az SZPK NOKIA "B" végzett a 5.helyen.

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Ferenczi Balázs, Németh Dániel -Gyökeres László, Balogh Márton, Hóbor Bálint   csere: Liska Bálint, Móricz Vilmos, Marton Sándor, Marton Krisztián, Kovács Tamás
pontok: Gyökeres László 3+1, Balogh Márton 1+3, Liska Bálint 2+0, Németh Dániel 1+0, Marton Krisztián 0+1

A fiatal sorral kezdtünk,és Ferenczi Balázs gyors gólja most elmaradt.Látható volt,hogy Atyafi Daniék nem teljes csapattal és talán e miatt is mezőnyfölényben játszottunk.Az első gólra mégis a 14.percig kellett várni.Ekkor Marton Krisztián hosszúnak tűnő passzát fonákkal bombázta a hosszú felsőbe Liska Bálint.Mivel a fiatal sorbak jobban ment a játék,ezért többet voltak pályán.Meg kell jegyezni,hogy Bobó visszahúzódott védőnek,és nagyon jól látta el feladatát.A második 20 percben aztán a Gyökeres - Balogh duó megrázta magát,és 2 perc alatt 3 gólt ütöttek (Gyökere 2+1, Balogh 1+2).Egy szerencsé találattal szépített a White Sharks,de Németh Dani találatával ismét 4 gólra nőtt az előny. Az utolsó 20 percben teljesen elfáradt a White Sharks,és bár két emberhátrányt is kivédekeztek, mégis 3 gólt szereztünk.Egy szerencsés öngól, egy bombagól Gyökeres Lacitó és egy "kapumegkerülőstávoligól"  Liska Bálinttól.
Ezzel megkoronáztuk az egész éves telejsítményünket.A játékosállomány alapján várható volt az érem,de az alapszakasz során mindössze egy alkalommal játszottunk jól (Szombathelyen a Szombathely ellen).Éppencsak becsúztunk a rájátszás felső házába.A két hónapos pihenő jót tett a csapatnak,mert a rájátszás során két alkalommal is jól játszottunk (Neumann Snipers, Eger).A Kecskemét mindkét alkalommal jobb volt nálunk,és megérdemelten játszik döntőt a TF-Old Boys csapatával.


OBII-RÁJÁTSZÁS

ELŐDÖNTŐK
2010.május 8.
Kartal, Sportcsarnok
Éremért játszhatunk.BRAVÚR!

EKF-MEISE -
Fekete Ló F.E.Ajka 
6-13(3-5,0-3,3-5)    jegyzőkönyv

Pár nappal az indulás előtt még három sorban gondolkodtunk,de az utazás reggelén kiderült,hogy a három csere is irreális reménynek tűnik.Kilencen ültünk a 20 személyes kisbuszban (jól menő sportklub),de Balogh Bence csak szurkolóként tartott velünk.Filmnézéssel telt a köze lhárom órás út.Időben megérkeztünk a kartali csarnokhoz,ahol láthattuk, hogy a kecskeméti csapat 6-1-re verte a Phoenix gárdáját.
Szerencsére Bobó is megérkezett így biztossá vált a két csere.Jól hangulatban melegítettünk,pedig az egri csapatban több OBI-es múlttal rendelkező játékos melegített.
Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Ferenczi Balázs, Németh Dániel -Kovács Tamás, Balogh Márton, Hóbor Bálint   csere: Liska Bálint, Németh Péter

pontok:Liska Bálint 3+3, Németh Dániel 1+2, Ferenczi Balázs 3+1, Balogh Márton 3+0,Németh Péter 1+2, Hartinger Zoltán 0+1, Kovács Tamás 3+1
kiállítva:Németh Dániel 2' (217), Hóbor Bálint 2'(206), Kovács Tamás 2'(201), Ferenczi Balázs 4'(208,210)

Érdekesen, és szerencsésen kezdődött a mérkőzés, hiszen Ferenczi Balázs a 16.másodperben kb. 28 méterről eleresztett (sistergősnek nem nevezhető) lövése utat talált az egri kapuba.Potyagólvolt a javából.Sokáig nem örülhettünk az 5.perc elején már 2-1 oda.Ennyi lett volna? Nem volt emzőnyfölényben az Eger és a kapusuk is bizonytalankodott.7:34-nél Liska egyenlített Pöty passzából.Öt perccel később egy ellentámadást követően Kovács Tamás megszerezte első Fekete Lovas találatát. (3-2).Fél perccel később előnybe kerültünk,és ránk nem jellemző módon ki is használtuk.Ferenczi Balázs köszönt be ismét.A 16.perc végén ismét eredményesek voltunk,majd jött egy kiállítás (Németh Dani),amit Nagy Zoli ki is használt. 3-5.
A kritikus második 20 perc következett.Szerencsére nem aludtunk le, így a két Németh góljaival 7-3-ra vezettünk.36:07-nél Bobó jutott a kiállítás sorsára,és másfél perccel később Ferenczi is a büntetőpadra került.A kettős hátrány kivédekeztük, majd a szimplából Balogh Marci értékesítette Liska passzát.8-3.A haramdik 20 perc egri büntetővel kezdődött,de szerencsére kimaradt.A hátrányból jött a szokásos gólunk (Balogh - Liska).9-3.A 44. percben Kovács Tamás 3.találatát szerezte cimbalom szögből:).45:57-nél ismét hátrány.Ezúttal Ferenczi került a büntetőpadra.Egy perccel később Liska csent el egy rövid átadást és a kapust kicselezve megszerezte a Lovak 11. gólját.A következő percekben az egriek két gól is ütüttek,de a vezetést nem forgott veszélyben.54:30-nál Liska három védő közöt kígyózott el a kapuig,majd  Kalcsó mellett is elhúzta labdát és lőtte a Lovak 12.gólját.A végén még Ferenczi ütővel "agyonütötte" a csk-t,hatra zárkózott az Eger,és a szerencsés 13. találatot is megszerezték a Lovak Balogh Marci révén.Kitűnő csapatmunka,jó egyéni telejsítmény mindenkitől.Éremért jétszahtunk!
Kecskeméti Ref.Gimnázium-Fekete Ló F.E.Ajka 
9-2(3-1,3-1,3-0)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Ferenczi Balázs, Németh Dániel -Kovács Tamás, Balogh Márton, Hóbor Bálint   csere: Liska Bálint, Németh Péter

pontok:Liska Bálint 0+1, Németh Dániel 0+1, Hóbor Bálint 1+0, Németh Dániel 0+1
kiállítva:Németh Dániel 2' (213), Balogh Márton 2'(207), Kovács Tamás 2'(201)

Bár Balogh Marci révén mi szerztünk vezetést, sajnos a kecskemétiek hamar egyenlítettek,és a két teljes soruk felőrölte fáradt csapatunkat.


VI.KORCSOPORTOS NAGYPÁLYÁS DO.
ORSZÁGOS DÖNTŐ
Szolnok
2010.április 20.

VI.korcsoportos csapatunk 4.helyen végzett a szolnoki döntőben.A srácok becsülettel küzdöttek,de a kiegyensúlyozott mezőnben.Az elmúlt években volt bajnoki cím (tavaly VI.korcsoportban), 2. é 3.helyezés (V. illetve VI.korcsoportban 2008-ban) és zárás képpen egy negydik hely. A csapat Fekete Ló F.E. játszó tagjai: Balogh Márton, Gyökeres László és Molnár Péter.Idén már veszpérmi csapatot erősítik:Balogh Bence és Kanczler Ádám.Gratulálunk a csapatnak és felkészítőjének, Juhász Ervinnek.

diákolimpia




OBII-RÁJÁTSZÁS
Déli-csoport
2010.március 7.
Veszprém, Munkacsarnok
Ismét a legjobb 8 között vagyunk!!

Neumann Snipers -
Fekete Ló F.E.Ajka 
8-2(4-0,2-0,2-2)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Antal György - Ferenczi Balázs, Németh Dániel -Mania Norbert, Balogh Márton, Magyar Attila   csere: Liska Bálint, Juhász Ervin, Kovács Tamás, Marton Krisztián

pontok:Liska Bálint 1+0, Németh Dániel 2+0, Ferenczi Balázs 1+1, Balogh Márton 2+2,Mania Norbert 1+1,
kiállítva:Marton Krisztián 2'

A Kecskemét-Neumann meccs után nem voltunk biztosak abban, hogy megszerezzük a továbbjutást rő 2.helyet.Sok hiányzó (Móricz Vili, Bobó, Korbély Pisti, Kóger Zoli,Gyökeres Laci, Molnár Peti) mellett erős csapattal érkeztük Veszrprémbe.Szerencsére Németh Dani a meccs elején fonákkal betalált, és ezzel megadta az alaphangot a csapatnak.Jól védekeztünk, Gyuri jól védett,és elől magabiztosan használtuk ki a helyzeteket.Dani után Ferenczi Balázs, Bálint és Marci is betalálat,így 4-0-val vonultunk pihenőre.Látszott, Sharkyékból sokat kivett az első meccs. Szerencsére a második 20 percben nem következett a szokott hullámvölgy, és magabiztos játékkal további kt gólt szereztünk.(Marci, Mania Norbi).Az utolsó játékrészt két góllal kezdtük (öngól+Dani) és csak a 46.percben talált be először a Neumann, Gyuri kapujába.A végén még kihasználtak egy emberelőnyt (Marton Krisztián -sorozatos),de magabiztosan, a szezon legjobb játékával jutottunk a legjobb 8 közé.

Kecskeméti Ref.Gimn -Fekete Ló F.E.Ajka 
11-3(1-1,5-0,5-2)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Antal György - Ferenczi Balázs, Németh Dániel -Mania Norbert, Balogh Márton, Magyar Attila   csere: Liska Bálint, Juhász Ervin, Kovács Tamás, Marton Krisztián

pontok:Liska Bálint 1+1, Marton Krisztián 1+1,Balogh Marci 1+0, Ferenczi Balázs 0+1


Mivel az előző meccsen Norbi megsérült, Ervinnek pedig el kellett mennie,így csak két cserével vágtunk neki a csoportdöntőnek.Az elején még tartottuk magunkat,de elfáradtunk, és a továbbjutás tudatában nem pörgött a csapat.Szegény Gyuri hoztuk kellemetlen helyzetbe a 0 védekezéssel.A kialakult különbség nem tükrözi a valós erőviszonyokat,de ezen a meccsen jobb volt a Kecskemét.

Kecskemét - Neumann
7-4



OBII-RÁJÁTSZÁS

Déli-csoport
2010.március 7.
Veszprém, Munkacsarnok


Neumann Snipers -
Fekete Ló F.E.Ajka 
???    jegyzőkönyv

Fekete Ló:???

pontok:???

A csoportból két csapat jut a legjobb 8 közé.A kecskemét talán egy kicsit erősebb a másik két gárdánál, de ők sem mehetnek biztosra.Nehéz megtippelni a továbbjutók sorrendjét. A Neumann csapatával már játszottunk a 2005/2005-ös szezonban. Egy sima meccsen 15-0 ,és egy szorosabb 8-5-ös eredméyn Ágoston Zsolt tanítványai ellen.A csapat azóta természetesen átalakult, és idén Sharkyék már a rájátszás felső házába jutottak.

Kecskeméti Ref.Gimnázium -Fekete Ló F.E.Ajka 
???    jegyzőkönyv

Fekete Ló:???

pontok:???

Két alkalommal játszottunk a Kecskeméttel.Két zakó.0-10 és 5-9-re.???



OBII-Északnyugati-csoport

4.játéknap
2010.február 7.
Törökbálint,Bálint Márton Ált.Isk.

Fekete Ló F.E.Ajka - Phoenix Wizards
2-7 (2-2,0-4,0-1)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán-Molnár Péter, Magyar Attila, Ferenczi Balázs, Hóbor Bálint, Mania Norbert    csere:Móricz Vilmos, Németh Péter, Marton Krisztián, Liska Bálint, Paksa Milán

pontok:Liska Bálint 1+1,Marton Krisztián 1+1

A sok hiányzó ellenére,két sorral tudtunk felállni az alapszakasz utolsó fordulóján.A csarnokról túl sok szép emlékünk nem lehetett, hiszen a 2006/2007-es bajnoki döntőt itt vesztettük el 10-ra.Röviden:továbbra is nyeretlenek vagyunk Törökbálinton.
A Phoenix gyorsan beköszönt,de a 2.sor 1 perc alatt megfordítta az eredményt.Előbb Liska B.értékesítette Marton Krisztián átadását,majd 32 másodperccel később.Nem goldoltuk volna, hogy ez volt az utolsó tallatunk a meccsen...pedig igen.A hátralevő 57 percben egyenrangú ellenfelei voltunk Csordás Tamáséknak,de ők sokkal jobbal használták ki  hibáinkat, mi meg képtelenek voltunk gólt lőni.

Fekete Ló F.E.Ajka - Szent-Györgyi DSE
4-7 (0-2,1-3,2-2)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán-Molnár Péter, Magyar Attila, Ferenczi Balázs, Hóbor Bálint, Mania Norbert    csere:Móricz Vilmos, Németh Péter, Marton Krisztián, Liska Bálint, Paksa Milán
pontok:Liska Bálint 0+1,Marton Krisztián 1+0, Ferenczi Balázs 2+0, Mania Norbert 1+0, Móricz Vilmos 0+1
kiállítás: Liska Bálint 2+10'

Tudtuk, hogy három gólos vereség még belefér, és azzal is a felsőházba juthatunk.Sikerült teljesíteni a tervet.Bár többször az alsóházba lógott a lábunk,az utolsó 10 percben két gólt is ütöttünk,és csak egyet kaptunk.A gyenge vasárnapi telejsítményünk ellenére a csapat célja, hogy a legjobb 8 közé jussunk.Ehhez a Kecskemét-Neumann Snipers duóból egy csapatot le kell győzni.
További eredmények:
SZPK-NOKIA "B" - Szent-Györgyi DSE 5-1
SZPK-NOKIA "B" - Siketek SC   9-3



OBII-Északnyugati-csoport

2.játéknap
2009.október 18.
Szombathely

Fekete Ló F.E.Ajka - Szent-Györgyi DSE
7-3 (3-1,1-0,3-1)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Kóger Zoltán, Gyökeres László, Mania Norbert, Ferenczi Balázs, Korbély István  csere: Antal György,Juhász Ervin, Marton Sándor, Móricz Vilmos,  Liska Bálint, Marton Krisztián
Pontok:Liska Bálint 3+1,Mania Norbert 3+0,Marton Krisztián 1+0, Móricz Vilmos 0+2,Juhász Ervin 0+1,

Ha nem is a legerősebb csapattal,de izmos gárdával indultunk Szombathelyre,és megtörtük az átkot.Először győztük le a vasi csapatot.
Öt percnyi játékot követően egy kapus mögött elfutást követően Liska Bálint lőtte ki a rövid sarkot.A következő percekben mezőnyjáték folyt.Nem volt szép floorball,de nagy volt a küzdelem.A 18.percben egyenlített a Szombathely, miután egy kipattanó lövésre Incze Tamás ért oda először.A húzást Mania Norbi megszerezte,majd 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot.A 20.percben Liska Bálint értékesítette Móricz Vili forintos labdáját (kereszt elfutás).A második 20 perc egy találatot hozott,szerencsére azt is mi szereztük (Liska - Juhász).
20 perc választott el minket a történelmi győzelemtől. 38 másodpercnyi játékot követően Mania Norbi  4 gólosra növelte az előnyt. A szombathelyiek megindították az utolsó rohamjukat,és a 8.percben már 5-3-at mutatott a nem létező erdményjelző.A játékrész felénél jól jött az időkérés,mert Mania Norbi és Marton Krisztián találataival eldőlt a mérkőzés.A végén sajnos nem maradt el a botrány sem.Forgács Tamás szabálytalankodott Móricz Vilmossal szemben,majd még egy néző is megütötte Vilit.Az ellenfél játékosa megúszta egy 2' perces kiállítással,és a nézőt is kitessékelték a csarnokból.
Összességében megérdemelt győzelemt arattunk a még mindig jó erőkből álló Szombathely ellen.

Fekete Ló F.E.Ajka - Phoenix Wizards
5-8 (0-3,2-4,3-1)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Kóger Zoltán, Gyökeres László, Mania Norbert, Ferenczi Balázs, Korbély István  csere: Antal György,Juhász Ervin, Marton Sándor, Móricz Vilmos,  Liska Bálint, Marton Krisztián
Pontok:Liska Bálint 2+1,Gyökeres László 2+0,Balogh Márton 1+1, Marton Krisztián 0+1

Minimálisan két pontért utaztunk Szombathelyre,és azt meg is szereztük....de ilyen leosztásban gondoltuk.
Ez volt az a meccs,amikor semmi sem jött össze.A rendkívül tetszetősen játszó Phoenix a távoli lövésekkel bombázta szét védelmünket.A kapusaink sem fogtak ki jó napot,de az ellenél kapujánál legalább 5 db 100%-os ziccer maradt ki.Az utolsó harmadban egy végső rohamot indítottunk,de megint csak Csordás Tamásék ütötték az első gólt.A végén már csak kozmetikázni tudtunk az erdményen, főkét Gyökeres Laci bomba góljainak köszönhetően.
A 3.fordulő előtt az SZPK-NOKIA "B" vezeti a csoporot 8 ponttal.Nekünk a Szombathelynek és a Phoenixnek is 4-4 pontja van.A Siketek SC még nem szerzett pontot.


OBII-Északnyugati-csoport

2.játéknap
2009.október 18.
Szombathely

Fekete Ló F.E.Ajka - Szent-Györgyi DSE

Csapatunk a 2006-os OBIII-as döntő óta nem találkozott a vasi csapattal. Eddig 5 alkalommal találkoztunk velük, és még nem sikerült nyerni.A lgszorosabb meccs egy 8-7-es vereség voltmég 2005-ben a Fekete I.Ált.Iskola tornatermében.Itt az idő,hogy kicsit kozmetikázunk a statisztikán.

Fekete Ló F.E.Ajka - Phoenix Wizards

A pesti csapattal még nem játszottunk."B" csapatunk 2006-ban a 7-9.helyért mérkőzött,az azóta már OBI-es gárdával és 9-4-es verséget szenvedett. Tavaly az U19-es csapatunk kétszer is kikapott az U19-es bajnokság győztesétől.
Vasárnap hiányzók: Kovács Tamás, Németh Péter, Paksa Milán.
Várhatóan három sorral állunk fel,és négy (minimálisan 2 pont) a terv.







OBII-Északnyugati-csoport

3.játéknap
2009.november 14.
Budapest,Építők-pálya

Fekete Ló F.E.Ajka - SZPK-NOKIA"B"
3-7 (1-2,1-3,1-2)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán-Paksa Milán,Magyar Attila, Marton Krisztián,Juhász Ervin-Liska Bálint   csere:Antal György,Németh Dániel, Gyökeres László, Korbély István, Mania Norbert, Hóbor Bálint, Molnár Péter,Ferenczi Balázs
Pontok:Liska Bálint 1+0,Korbély István 1+0, Ferenczi Balázs 1+1,Gyökeres László 0+1,Marton Krisztián 0+1
Kiállítás:Marton Krisztián 2'

A sok hiányzó miatt (Móricz Vili,Németh Peti, Kóger Zoli,Marton Sanyi) vérmes reményeink nem lehettek,az ebben a szezonban nagyon stabilan játszó SZPK ellen.Bár az első gól mi szereztük (Liska értékesítette Marton passzát), a komáromi gárda végig a kezében tartotta mérkőzést.

Fekete Ló F.E.Ajka - SIKETEK SC
7-1(0-1,5-0,2-0)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Antal György-Paksa Milán,Magyar Attila, Hóbor Bálint,Juhász Ervin-Liska Bálint   csere:Hartinger Zoltán,Németh Dániel, Gyökeres László, Korbély István, Mania Norbert, Molnár Péter,Ferenczi Balázs
Pontok:Ferenczi Balázs 3+1, Mania Norbert 3+1, Juhász Ervin 1+0,Korbély István 0+2,

Gyenge játék...győzelem.
Mivel a szombahelyi csapat nem tudott eljönni,így a Siketek SC és a Phoenix is 2-2 ponttal gazdagodott.
A mai nap 3.meccsén:
SZPK-NOKIA"B" - Phoenix Wizards "B"  4-4



OBII-Északnyugati-csoport

2.játéknap
2009.október 18.
Szombathely

Fekete Ló F.E.Ajka - Szent-Györgyi DSE
7-3 (3-1,1-0,3-1)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Kóger Zoltán, Gyökeres László, Mania Norbert, Ferenczi Balázs, Korbély István  csere: Antal György,Juhász Ervin, Marton Sándor, Móricz Vilmos,  Liska Bálint, Marton Krisztián
Pontok:Liska Bálint 3+1,Mania Norbert 3+0,Marton Krisztián 1+0, Móricz Vilmos 0+2,Juhász Ervin 0+1,

Ha nem is a legerősebb csapattal,de izmos gárdával indultunk Szombathelyre,és megtörtük az átkot.Először győztük le a vasi csapatot.
Öt percnyi játékot követően egy kapus mögött elfutást követően Liska Bálint lőtte ki a rövid sarkot.A következő percekben mezőnyjáték folyt.Nem volt szép floorball,de nagy volt a küzdelem.A 18.percben egyenlített a Szombathely, miután egy kipattanó lövésre Incze Tamás ért oda először.A húzást Mania Norbi megszerezte,majd 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot.A 20.percben Liska Bálint értékesítette Móricz Vili forintos labdáját (kereszt elfutás).A második 20 perc egy találatot hozott,szerencsére azt is mi szereztük (Liska - Juhász).
20 perc választott el minket a történelmi győzelemtől. 38 másodpercnyi játékot követően Mania Norbi  4 gólosra növelte az előnyt. A szombathelyiek megindították az utolsó rohamjukat,és a 8.percben már 5-3-at mutatott a nem létező erdményjelző.A játékrész felénél jól jött az időkérés,mert Mania Norbi és Marton Krisztián találataival eldőlt a mérkőzés.A végén sajnos nem maradt el a botrány sem.Forgács Tamás szabálytalankodott Móricz Vilmossal szemben,majd még egy néző is megütötte Vilit.Az ellenfél játékosa megúszta egy 2' perces kiállítással,és a nézőt is kitessékelték a csarnokból.
Összességében megérdemelt győzelemt arattunk a még mindig jó erőkből álló Szombathely ellen.

Fekete Ló F.E.Ajka - Phoenix Wizards
5-8 (0-3,2-4,3-1)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Kóger Zoltán, Gyökeres László, Mania Norbert, Ferenczi Balázs, Korbély István  csere: Antal György,Juhász Ervin, Marton Sándor, Móricz Vilmos,  Liska Bálint, Marton Krisztián
Pontok:Liska Bálint 2+1,Gyökeres László 2+0,Balogh Márton 1+1, Marton Krisztián 0+1

Minimálisan két pontért utaztunk Szombathelyre,és azt meg is szereztük....de ilyen leosztásban gondoltuk.
Ez volt az a meccs,amikor semmi sem jött össze.A rendkívül tetszetősen játszó Phoenix a távoli lövésekkel bombázta szét védelmünket.A kapusaink sem fogtak ki jó napot,de az ellenél kapujánál legalább 5 db 100%-os ziccer maradt ki.Az utolsó harmadban egy végső rohamot indítottunk,de megint csak Csordás Tamásék ütötték az első gólt.A végén már csak kozmetikázni tudtunk az erdményen, főkét Gyökeres Laci bomba góljainak köszönhetően.
A 3.fordulő előtt az SZPK-NOKIA "B" vezeti a csoporot 8 ponttal.Nekünk a Szombathelynek és a Phoenixnek is 4-4 pontja van.A Siketek SC még nem szerzett pontot.


OBII-Északnyugati-csoport

2.játéknap
2009.október 18.
Szombathely

Fekete Ló F.E.Ajka - Szent-Györgyi DSE

Csapatunk a 2006-os OBIII-as döntő óta nem találkozott a vasi csapattal. Eddig 5 alkalommal találkoztunk velük, és még nem sikerült nyerni.A lgszorosabb meccs egy 8-7-es vereség voltmég 2005-ben a Fekete I.Ált.Iskola tornatermében.Itt az idő,hogy kicsit kozmetikázunk a statisztikán.

Fekete Ló F.E.Ajka - Phoenix Wizards

A pesti csapattal még nem játszottunk."B" csapatunk 2006-ban a 7-9.helyért mérkőzött,az azóta már OBI-es gárdával és 9-4-es verséget szenvedett. Tavaly az U19-es csapatunk kétszer is kikapott az U19-es bajnokság győztesétől.
Vasárnap hiányzók: Kovács Tamás, Németh Péter, Paksa Milán.
Várhatóan három sorral állunk fel,és négy (minimálisan 2 pont) a terv.





OBII-Északnyugati-csoport

1.játéknap
2009.szeptember 20.
Komárom

Fekete Ló F.E.Ajka - SZPK-NOKIA "B"
5-8(1-4,1-1,3-3)    jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Kóger Zoltán, Gyökeres László, Mania Norbert, Ferenczi Balázs, Korbély István  csere: Antal György, Molnár Péter, Paksa Milán, Móricz Vilmos, Németh Péter, Liska Bálint, Marton Krisztián, Hóbor Bálint
Pontok:Korbély István 1+0, Ferenczi Balázs 0+1,Mania Norbert 1+0,Kóger Zoltán 1+0,Marton Krisztián 1+0, Hóbor Bálint 1+0, Móricz Vilmos 0+1,Liska Bálint 0+1
Kiállítás:Németh Péter 2' (kezezés)

Ha a tavalyi szezonban öt hiányzónk lett volna (Kovács T.,Gyima, Juhász Ervin, Balogh Marci,Marton Sanyi),akkor még a kiállással is gondjaink lettek volna.Szerencsére,idén nem így van,és a hiányzók ellenére is két sorral és egy-egy cserével vettük fel a harcot az SZPK "B" ellen.
Annak ellenére,hogy mi szereztük meg a vezetést,az első 20 percben fölénk nőtt az SZPK és simán hozta a harmadot.Sokat hibáztunk a cseréknél,és az ellenfél kapusa ismét fantasztikusan védett.Hiába hoztuk egálra a következő 40 percet,reális esélyünk nem volt a győzelemre.Öröm,hogy öt ember szerzett gólt és nyolc játékos szerzett pontot.Majd a visszavágón!

Fekete Ló F.E.Ajka - Siketek SC
8-1( 2-0,3-0,3-1)   jegyzőkönyv

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Kóger Zoltán, Gyökeres László, Mania Norbert, Ferenczi Balázs, Korbély István  csere: Antal György, Molnár Péter, Paksa Milán, Móricz Vilmos, Németh Péter, Liska Bálint, Marton Krisztián, Hóbor Bálint
Pontok:Kóger Zoltán 0+3,Mania Norbert 2+0, Korbély István 2+0, Gyökeres László 1+0, Liska Bálint 1+1, Marton Krisztián 2+0, Móricz Vilmos 0+2, Ferenczi Baláts 0+1, Molnár Péter 0+1

Nem túl jó játékkal is sima győzelem.




ESÉLYLATOLGATÁS


Az OBII-es (harmadik vonal) bajnokság lebonyolítási rendje a tavalyi szezonhoz képest nem változik.Az alapszakaszt követően a csoportok 1-3.helyezett csapatai a rájátszásban folytatják,míg a 4-5.helyezettek az alsóházba kerülnek.A felsőházi 12 csapat 4 db 3-as csoportba kerül,ahol körmeccsen döntik el a helyezéseket.Ezután keresztbejátszás,majd a DÖNTŐ. A részletes sorsolást itt megnézheted.
Ha tavaly nehéz volt megjósolni a végső sorrendet, idén szerintem lehetetlen.
A 20 csapat közül akár 9 is esélyes lehet a végső győzelemre.
Nézzük!
ÉK-i csoport:
Itt egyértelmű esélyes a tavaly még az OBI-ben szereplő Eger "A" vagy "B" gárdája. Ha komolyan veszik,és mindenki harcra kész, nem hiszem, hogy meg lehetne őket állítani.A csoportból valószínűleg a Heves csapat is bekerül a rájátszásba,de a fennmaradó egy helyért nagy csata lesz az Eger "A" vagy "B", a Miskolc "B" és a Neumann Snipers csapatai között.
Budapesti-csoport:
Meglepetés lenne,ha a Terézváros nem jutna be,de szerintem a White Sharks "B" is kihasználja,hogy végre nem az ajkaiakkal kell küzdeniük.A harmadik helyre a Corvinus csapatát tenném.
Déli-csoport:
Nehéz csoport.Itt van a tavaly 7.Szeged, a 4.Kecskemét.Ők hozzák a kötelezőt.A Torpedó-TF Old Boys csapatában olyanok is játszanak, akik tagjai voltak a 90-es évek közepén bajnok Szolnok csapatának.Talán ők is befutnak a felső házba.
Északnyugati-csoport:
HALÁLCSOPORT.Az első játéknap előtt megjósolhatatlan a továbbjutó hármas.De ha nagyon kell tippelni: SZPK-NOKIA "B",Fekete Ló,Szombathely (nem feltétlenül ebben a sorrendben).
Izgalmas szezon elé nézünk!



OBII-Északnyugati-csoport

1.játéknap


A korábbi hírekkel ellentétben nem Törökbálinton, hanem Komárom lesz az első játéknap 2009.szeptember 20-án. Csapatunk most sem tud teljes létszámmal elutazni, mert Balogh Marci vállsérülést szenvedett egy focimeccsen (három hét kihagyás),Kovács Tamásnak pedig csapatával lesz bajnoki meccse az OBI/B-ben.Reméljük,hogy a Balogh,Tölgyesi, Cseh, Kanczler  quatro hasonlóan fog szerepelni,mint az IBK elleni kupameccsen,és győzelemre vezetik a Gyíkok csapatát a Bajai Darazsak ellen.
De visszatérve az OBII-re.Ahogy tavaly is,idén is halálcsoport az ény-i, de talán még kiegyensúlyozottabb.Itt van a tavalyi ezüstérmes SZPK-NOKIA "B",a két éve még a másodosztályban szereplő Szombathely, a tavaly 10.Siketek SC,és az újonc (de mindig jó floorballt játszó) Phoenix Wizards...és Mi.Megjósolhatatlan mely csapatok kerülnek a felsőházba.
Az első meccsünkön egyből egy rangadó..

Fekete Ló F.E.Ajka - SZPK-NOKIA "B"

Tavaly az "öregek" háromszor játszottak Galambos Tomiékkal és mind a háromszor kikaptak.Volt,hogy 6-1-ről szenvedtek vereségekt,volt, hogy gólt sem lőttek (0-5).
Szerencsére a "fiatalok" mindháromszor győztek...

Fekete Ló F.E.Ajka - Siketek SC

Az "A" csapat a MK-ban találkozott a pesti csapattal még 2007-ben,és akkor 11-4-re győztek.A "B" csapat tavaly a középdöntőben aratott nehéz győzelmet Boros Imréék ellen 7-4.Illetve a  2006/2007-es idényben a kicsik 5-2-re győztek a 7-9.helyért lejátszott meccsen.
Természetesen 4 pontért utazik a csapat Komáromba.





2009.augusztus 30.  11.00

Ajka, Sportcsarnok


FEKETE LÓ F.E.AJKA - RUDAS FT - DUNAÚJVÁROS
2-5 (1-0,0-1,0-4)          jegyzőkönyv

Vezette: Kovács Barna, Juhász Ervin

Fekete Ló:Hartinger Zoltán - Juhász Ervin, Németh Péter - Móricz Vilmos-Marton Krisztián, Liska Bálint     csere:Antal György, Paksa Milán, Marton Sándor, Hóbor Bálint, Mania Norbert, Korbély István, Balogh Márton, Gyökeres László, Ferenczi Balázs
Pontok: Liska Bálint 1+1, Marton Krisztián 1+0, Juhász Ervin 0+1

Annak ellenére, hogy több hiányzónk is volt ( Molnár Péter, Kóger Zoltán, Kovács Tamás, Magyar Attila),így is több mint két sorral tudtunk felállni.A kupameccs egyben jó próba volt a sorcserék begyakorlásához.
A mérkőzés esélyese egyértelműen az OBI/B-s Rudas volt,ennek ellenére mi szereztünk vezetést.5:38-nál Liska Bálint kiugratását Marton Krisztián válltotta gólra. Ezek után rohamoztak az újvárosi legények,de Hartinger Zoltán ezúttal remek napot fogott ki.
Rosszul kezdődött a második harmad,mert - jogos- büntetőhöz jutottak Horváth István legényei.Szerencsére Kovács Balázs lábában megakadt a labda és így visszafele gurult - megúsztuk. Pár perccel később Móricz Vili jutott a kiállítás sorsára,de szerencsére kivédekeztük.32:01-nél újabb büntető,és ezt már értékesítik (1-1).
Az utolsó harmad megint jól kezdődött.Juhász Ervin ívelte előre a labdát,melyet egy pattanás után Liska Bálint ütött jobb oldalról a kapuba. (2-1).Ebben az időszakban sok helyzetett kihagytunk,de a Rudas is sorra puskázta el a lehetőségeket(újabb emberelőnyt védekeztünk ki).A 48.percben Kovács Balázs egyenlített egy szép találattal. Már a hosszabbításra készültek a csapatok,amikor egy bal oldalo akciót során szabálytalnkodtak Juhász Ervinnel szemben (nyakánál fogva lerántották),és a támadás végén megszerezte a Rudas a vezetést.Egy perc volt hátra,lehoztuk a kapust,de számunkra ez inkább hátrány volt,így a Rudas kétszer is betalált az eladott labdáinkból.
Nem volt szép meccs.Mi jól, a Rudas rosszul játszott (mindenki nmagához képest) és ez egy szoros meccsre volt elegendő.
Folytatás szeptember 20-án Törökbálinton.





Kezdődik a 2009/2010-es szezon

A csapat a 7.szezonjának vág neki,és a sok jelentkezett csapat miatt az OBII-ben(ez továbbra is a 3.vonalat jelenti). Az első meccsünk 2009.augusztus 30-án vasárnap 11.00 órakor lesz a Rudas -FT-Dunaújváros csapata ellen.
A tavalyi esztendőben is velük játszottunk,és az OBII-ben edződött újvárosiak 7-3-ra nyertek. A mérkőzés esélyesei ezúttal is az "acélvárosiak" de a sportban nincs biztos győzelem (lsd.:Isinbaeva veresége a VB-n).
Hosszú idő után ismét csak egy csapattal vágunk neki a bajnokságnak.A tavalyi bajnokcsapatból Balogh Bence,Tölgyesi Attila, Cseh Róbert és Kanczler Ádám a Veszprém Lizards OBI/B-s csapatában folytatják,és céluk ott is bajnoki cím megszerzése.Sok sikert kívánunk Nekik,és visszavárjuk Őket.
A "B" csapatből Juhász Ervin, Ferenczi Balázs, Kóger Zoltán, Korbély István, Hartinger Zoltán, Balogh Márton, Győkeres László és Molnár Péter maradt Ajkán.Kovács Tamás (Lizards edzője) pedig új igazolásként került  a csapatba.Elmondható, hogy ilyen játékoskerettel a bajnoki cím megszerzése az elsődleges cél.Közel 20 mezőnyjátékossal vágunk neki a szezonnak, így a csapatba kerülésért nagy csata lesz.

Az OBII-be 20 csapat nevezett,melyeket 4 csoportba osztott a VB.Az ÉNYi-csoport tűnik a legerősebbnek (SZPK-Nokia "B",Szombethely,Fekete Ló,Siketek SC, Phoenix "B").ÉK-re került a tavaly mág OBI-es Eger illetve annak "B" csapata,a Heves, a Neumann Snipers és a Miskolc "B".Budapest:Theresa TG,Diamonds"B",SOTE,White Sharks "B", Corvinus FT. Dél: Szegedi FE,Kecskemét, Rudas "B",Pécs, TF-Old Boys.

Ne